Det är inte ofta som åtta personer vigs samtidigt, vilket gör helgens samling lite speciell. Det lär därför bli fullsatt i domkyrkan. En vigningsgudstjänst brukar också innebära lite extra högtidliga inslag, vilket gör att deltagarna kan se fram emot en minnesvärd samling.

De åtta som ska vigas är i förväg med om präst- och diakonexamen inför stiftets domkapitel. Förr var en sådan examen avgörande för antagningen till att arbeta i kyrkans tjänst. Numera sker antagningen mycket tidigare under utbildningen.

De som vigs har alla varit ute i arbetslivet inom andra yrken innan de tagit steget till sina nya tjänster. De båda prästerna kommer nu att göra ett år under handledning, medan diakonerna går direkt till vanlig tjänstgöring.

Till präster vigs Monica Johansson och Patrik Lifvergren. Monica Johansson bor i Fritsla och ska arbeta i Toarps församling. Hon har tidigare arbetat som förskollärare och pedagog. Patrik Lifvergren bor i Alingsås och ska arbeta i Vårgårda pastorat. Han har tidigare varit församlingspedagog.

De sex diakonerna är följande:

Eva-Lena Florén bor i Herrljunga och ska arbeta i Essunga pastorat. Hon har tidigare varit sjuksköterska.

Christina Gustavsson bor i Gånghester och ska arbeta i Borås pastorat. Hon har arbetat som sjuksköterska men också varit egen företagare med butik.

Ann-Louise Holst är från Skövde och kommer att arbeta i Hjo. Hon har tidigare varit gymnasielärare i religion och psykologi.

Sara Jakobsson bor i Sollebrunn och ska arbeta i Lextorps församling, Trollhättan. Tidigare har hon arbetat som socialpedagog.

Eva Lunden från Grästorp ska även hon arbeta i Lextorps församling. Också hon är socialpedagog och har varit verksam inom socialtjänsten och omsorgsarbete.

Monika Linnros bor i Fristad och ska arbeta i Borås pastorat. Tidigare har hon bland annat varit kurator på stödcentrum för brottsoffer.