Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ATG lämnar Hockeyettan: "Samarbetet har inte fungerat på önskat sätt"

Hockeyettan står utan huvudsponsor sedan ATG valt att hoppa av det tre år långa avtal som skrevs inför den gångna säsongen.

I början av den förra säsongen ingick organisationen Hockeyettan ett avtal med spelbolaget ATG som innebar att ATG skulle bli ny huvudsponsor för ligan. Avtalet skrevs på tre år och skulle innebära en ekonomisk skjuts för bland annat Skövde IK och de andra lagen i ettan.

Efter bara en säsong väljer dock parterna att riva det avtalet.

– Vi fullföljer sponsorskapet ekonomiskt enligt avtal för säsongen 2019/2020. Tyvärr har inte samarbetet med Hockeyettan fungerat på önskat sätt vilket är en anledning till att vi avbryter samarbetet, säger Katarina Widman, Chief Commercial Officer på ATG, i ett pressmeddelande.

Anledningen ska vara att vissa klubbar inom Hockeyettan inte velat skriva under ett avtal som ger ATG rätt att sända lagens matcher. Istället har dessa lag kört sina egna matchsändningar via sin hemsida och därmed plockat hem hela inkomsten.

Det har lett till ett bråk mellan klubbarna och ligaorganisationen och därför väljer nu ATG att hoppa av. Nu återstår det att se om klubbarna återigen får ta över sina egna sändningar eller om ligan får till ett avtal med en ny huvudsponsor.