Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtal dröjer i cigaretthärvan

Den häktade 41-åringen är fortfarande misstänkt för att ha försökt stjäla 10 miljoner cigaretter på Flygstaden. Men han får vänta ytterligare två veckor innan åtal väcks mot honom.

41-åringen omhäktades på tisdagen. Åklagaren hann inte slutföra brottsutredningen och väcka åtal mot 41-åringen och de andra fyra männen som misstänks för stöldförsöket.

Det kan bli frågan om kompletterande förhör.

- Och teknisk bevisning tar alltid tid att få tillbaka, säger kammaråklagare Lars Hedvall.

Det har också tillkommit misstankar mot 41-åringen om häleribrott i Stockholm. De ska inte ha något att göra med cigaretthärvan i Söderhamn.

41-åringen, suttit häktad sedan 2 november, fortsätter att förneka stöldförsök. När det gäller häleribrotten ska han ha gjort vissa medgivanden.

Han häktades misstänkt för häleri och försök till grov stöld.

Åklagaren behåller än så länge brottsrubriceringen grov stöld alternativt försök till grov stöld.

Det handlar om hur långt brottet hann gå innan polisen slog till mot lagret på Flygstaden.

Cigaretterna ska ha tagits in lagligt i landet från Kina och förvarades i lagret. Det var därifrån som åklagaren anser att männen den 16 oktober försökte stjäla dem.

Cigaretterna beräknas vara värda 25 miljoner kronor.

Åklagaren fick nu tid att väcka åtal vid Hudiksvalls tingsrätt senast 16 november.