Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets UF-mässa blir större än någonsin

UF-mässan intar den 7-8 mars Arena Skövde. Totalt ställer 173 företag ut på den regionala mässan och alla Skaraborgs 15 kommuner representeras bland företagen, juryn och UFs samarbetspartners.

UF-Mässan - Entreprenörskap på riktigt är Ung Företagsamhet Skaraborgs regionala mässa för UF-företagande och är öppen för allmänheten. Här får alla som driver UF-företag i Skaraborg möjlighet att ställa ut, visa upp och sälja sina varor eller tjänster. Mässan har tidigare år besökts av mer än 4 000 skaraborgare.

I år kommer det att vara utställare inom: mode och design, hus och hem, skönhet och hälsa, mat och dryck, kultur och sport och samhällsengagemang.

Sedan flera år kan även grundskolor arbeta med Ung Företagsamhets koncept, och några exempel på detta kommer visas upp på mässans grundskoletorg, i mitten av arenan. Skaraborgs science centers, Dalenium och Balthazar kommer också finnas på plats.

Nytt för i år är ”rekryteringstorget” där organisationer som söker arbetskraft har möjlighet att ställa ut och möta sina framtida medarbetare.

UF-mässan 2019 kommer även bjuda på flera tillfällen till utbyte och inspiration med bland annat en föreläsning med den prisbelönta grundskoleläraren och influencern Magister Nordström för lärare och annan skolpersonal. Fotografen, egenföretagaren och UF-alumnen Julia Jonsson från Tidaholm kommer också att föreläsa. Det hålls också frukostmöte för partners och UF-lärare och skattjakt från Hidden Logic.

Förutom utställningen och försäljningen har UF-företagen möjlighet att delta i olika tävlingar där ett 70-tal personer från företag, kommunförvaltningar och organisationer från alla Skaraborgs 15 kommuner deltar i juryarbetet. Juryn ska under mässan bedöma de olika UF-företagen utifrån ett antal fastställda tävlingskriterier.

Flera av tävlingarna är nationella tävlingar där en vinst innebär en biljett till SM i Ung Företagsamhet i Stockholm 6-7 maj.

Tävlingarna är Årets affärsplan, Årets vara, Årets tjänst, Årets hantverkare, Årets innovation, Årets UF-företag, Årets monter, Årets säljare (individuell tävling), Årets årsredovisning (utses bland förra året UF-företag), Årets kooperativa företag, Årets hållbara företag, Årets grafiska profil samt den nya tävlingen Årets Samhällentreprenör.

Dessutom kommer utmärkelserna Årets UF-lärare, Årets UF-skola och Årets grundskola att delas ut.