Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets stadskärna 2020 inställt – Skövde satsar på 2021

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Skövde ville bli årets stadskärna 2020. Men nu har utmärkelsen årets stadskärna som årligen utses av organisationen svenska stadskärnor ställt in för 2020 på grund av covid-19. Det gör att ansökan som Skövde skickat in till utmärkelsen gäller för 2021 och kan till dess vässa ansökan.

I början av året skickade Skövde in en ansökan till årets stadskärna som en del av projektet Skövde city 2020 från Skövdes samverkansplattform för utvecklingen av Skövdes stadskärna. I samverkansplattformen ingår representanter från Skövde kommun, Skövde cityförening, organisationer och företag som verkar i stadskärnan.

På grund av coronapandemin har organisationen Svenska stadskärnor beslutat att ställa in året utmärkelse och det betyder att Skövdes ansökan kommer upp för granskning av juryn först nästa år.

– Det är klart att det känns tråkigt, men vi arbetar på under rådande förhållanden med fortsatt samverkan och samsyn i city, säger Maria Leo som är projektledare för Skövde city 2020 i ett pressmeddelande.

"Resan är målet"

– För oss i projektet är det resan som är målet, att vi fortsätter att utveckla stadskärnan efter de behov vi ser finns. Inför nästa års utmärkelse kommer vi ha möjlighet att uppdatera ansökan med de arbete som sker nu under 2020 och rådande omständigheter, säger Maria Leo.

Projektet Skövde city 2020 löper året ut och när projektet är slut ska arbetet i de grupperingar som skapats under projekttiden fortlöpa som ordinarie verksamhet både hos kommunen, företag och organisationer.

– I den rådande situationen blir det än viktigare att vi hittar varandra och drar åt samma håll i vår stadskärna. Vi har kommit långt i Skövde och det finns många positiva krafter, säger Maria Leo som konstaterar att de nätverk som bildats under projektet fortsätter sitt arbete.

Lyfte fram ombyggnad

Att vinna utmärkelsen årets stadskärna betyder att det arbete som är gjort i en stad för att skapa ett långsiktigt utveckling anses vara hållbart och framåtskridande.

I ansökan som Skövde gjort lyftes man fram fysiska förändringar som skett i Skövdes stadskärna de senaste åren, som ombyggnation av Hertig Johans torg och gata, de flertalet nyetableringar av restauranger och de nya evenemang som tillkommit de senaste åren som Skövde city run. Man lyfte även fram de grupperingar som skapats så att kommun, företag och organisationer möts och delar visionen om ett levande stadskärna.