Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arenabadet fyller 10 år – blir det nya attraktioner?

Arenabadet och dess relaxavdelning Aqua Vitalis fyller tio. Det firade anläggningen med att bjuda in gäster tillsammans med de föreningar som har arenan som bas. – Vi hade bjudit in underhållarna Jessie och Jecko, vilket givetvis uppskattades av barnen, säger enhetschefen Sara Karlsson.

För många är Jecko och Jessie välkända ansikten från Barnkanalen och Sommarlovsmorgon och deras sprallighet och busiga påhitt passade bra på ett jubileum.

Den modige kunde också testa på att hoppa från hopptornet, samtidigt som de fick lite instruktioner från personalen. Dykarklubben S:t Helena fanns givetvis på plats i bassängen och livräddarna gav besökarna chansen att testa själva.

– Bland annat fick de hämta en docka ur bassängen, berättar Sara Karlsson.

Smoothies och sol

Även på relaxavdelningen hade man gjort det lite extra festligt, även om lugnet som vanligt dominerade den här avdelningen. Här kan du sola i Aqua Vitalis speciella ljus, ha en bastusittning eller få massage.

– Besökarna bjöds dessutom på en smoothie och aktiviteterna var uppskattade, konstaterar Sara.

Många testade till exempel varmpool, hamamsten, aufgussbastu, ångbastu och upplevelseduschar.

Det har länge diskuterats om äventyrsbadet ska kompletteras med nya attraktioner. Hur går det med den saken?

– Vi vill ju gärna utvecklas och fortsätta satsa. Anläggningen har äskat pengar till nya attraktioner och upprustning, men det har ännu inte fattats något beslut i frågan. Jag kan i dagsläget inte säga om eller när medlen i så fall kommer.