Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna Ljungbergs egna ord om konflikten: ”Anklagelserna mot mig är ogrundade”

Bun-ordföranden har anklagat mig för att jag skulle ha utgett mig för att vara honom, agera på hans uppdrag och efterfråga information om skolan i hans namn. Jag kan försäkra att det har jag inte gjort.

Läs också: M-ordförande i bråk med förre partivännen - anklagas för förtal

Inga bevis har lagts fram och flera frågor är obesvarade. Hur skulle jag ha utgett mig för att vara honom?

I person, på telefon, i mail? Varför skulle jag agera på hans uppdrag? Vill jag veta något om skolan frågar jag som mig själv. Vilka uppgifter och handlingar har jag efterfrågat? Det borde vara lätt att redovisa eftersom utbegärda handlingar ska registreras, telefonsamtal ska loggas och e-post ska sparas.

Men den viktigaste frågan är, varför skulle jag göra det? Vad skulle jag vinna på det? Tanken är för mig absurd.

Anders Karlsson har varken förhört sig med mig eller källan. Han har agerat på hörsägen.

Det allvarliga är att den ogrundade anklagelsen kommer från och sprids av några av Skövdes tyngsta makthavare, såväl politiker som tjänstemän. De kan nå ut i en mängd forum. Jag däremot har inte kunnat bemöta anklagelsen, jag kan inte nå ut till rektorerna och dessutom är jag rädd för att detta påverkar mina jobbchanser.

Jag tror att de flesta kan förstå hur det känns att bli baktalad. Hur utsatt och förtvivlat ensam man känner sig. Jag hade lagt förra årets händelser bakom mig, men nu kom klumpen i magen tillbaka och det är återigen jag, ensam, mot makthavarna i stadshuset.

Ja, jag vill rentvå mitt namn, jag vill ha upprättelse. Jag står upp för mig själv och det som är rätt.

Någon måste markera mot makthavarna, de kan inte göra som de vill. Nu blev det jag som utsattes för en ogrundad anklagelse – nästa gång är det någon annan.

I den påfrestande situation jag befinner mig i nu är det skönt att känna stödet från vänner och tidigare kollegor både inom och utom politiken, även många moderater. Jag känner djup tacksamhet mot dem som visat ryggrad, kritiskt tänkande och sätter människan först.

Anna Ljungberg, oberoende skoldebattör

Läs mer: Insändare: Moderaterna i Skövde behöver hjälp

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel