Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anders Boström - liberal som brann för kulturen

Anders Boström, Liberalernas uppskattade medlem och kulturkämpe, avled den 29 april.

Föreningslivet har varit en viktig del av Anders Boströms vardagsliv tillsammans med rektorstjänsten i Tibro. Vi känner stor saknad efter Anders som i lokalföreningen var en kraftfull förespråkare i kulturfrågor. Han lade alltid stort fokus på biblioteken och var drivande för att rädda biblioteket i Skultorp.

Anders Boström var efter valet 1979 fram t o m 1985 kommunfullmäktige- ledamot för Folkpartiet i Skövde. Han valdes 1980 till ledamot av kulturnämnden där han verkade t o m 1994.

Senaste minnet av Anders Boström är från Kulturhuset den 17 februari i år där han ställde en rad frågor och bidrog med synpunkter vid ett kulturpolitiskt samtal i Odeon. Detta möte hade han förberett extra mycket genom att läsa in Skövde kommuns program och handlingar om kulturpolitiken.

Vi känner djup saknad och tänker på hans familj, makan Anna-Lena och barn, med uppskattning över Anders Boströms insatser för Liberalerna och invånarna i Skövde.

För Liberalerna Skövde

Ulla-Britt Hagström, ordförande

Christer Winbäck, gruppledare

Petter Fahlström, ordförande Kultur- och fritidsnämnden