Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla välkomna till språkkafé på Aspö

Nu startar Skövdebostäders språkkafé för säsongen. Varje måndag kan alla som vill komma till Aspö gård för att prata svenska och umgås.

Kaféet drivs i samarbete med ABF. Dessutom är handbollsklubbarna Skövde HF och IFK Skövde delaktiga i verksamheten enligt ett pressmeddelande från Skövdebostäder.

Verksamheten med språkkafé startade hösten 2018 och har varit återkommande sedan dess.

– Här kan människor från olika kulturer mötas och fika tillsammans. Många deltagare återkommer vecka efter vecka. Ibland har vi olika teman, som hur bostadsmarknaden i Sverige fungerar eller hur man söker jobb, säger Anki Essgren, bosocial samordnare på Skövdebostäder i pressmeddelandet.

Ett samhällsansvar

Skövde HF och IFK Skövde handboll deltar på några av kaféerna.

– När vi tecknade säsongens sponsoravtal var ett av villkoren att klubbarna skulle bidra med personella resurser till någon form av integrationsprojekt. Vår egen personal har också möjlighet att delta på betald arbetstid. Språkkaféerna är en viktig mötesplats och ett exempel på hur vi tillsammans tar samhällsansvar, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.

Från IFK Skövde handbolls sida tycker man att det varit givande att vara med.

– Att få träffa så många inspirerande människor och lyssna till deras olika livsöden och historier är oerhört lärorikt, säger Marcus Dahl, evenemang- och kommunikationsansvarig på IFK Skövde handboll.

Alla är välkomna

Språkkaféerna varje måndag mellan 18.00-19.30 i lokalen Ladan på Aspö, som ligger i den ombyggda ladugårdsbyggnaden mitt på gården.

– Ingen föranmälan behövs och kaféet är gratis. Alla som vill är välkomna att vara med – oavsett om man vill öva på sin svenska eller om man vill bidra till integration och träffa nya människor. Det är dessutom väldigt trevligt, säger Anki Essgren i pressmeddelandet.