Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldre man befaras död i villabrand

Villan blev totalförstörd vid branden, som tycks ha börjat i den del av huset där köket och vardagsrummet låg.

En kvinna som var ute och rastade hunden upptäckte branden och slog larm. Malungs räddningskår fick larmet vid halvsex-tiden och var på plats cirka tio minuter senare

- Då vi kom hit var villan övertänd och det fanns inga möjligheter att komma in i bostadsdelen och söka om det fanns någon därinne. Vi kom bara åt några utrymmen i källaren, berättar räddningsledaren Juha Paunia.

Räddningskåren, som också fick förstärkning från Vansbro, kunde bara inrikta sig på att hålla branden nere och säkra omkringliggande hus.

Grannen Lars Bälter väcktes och kom till brandplatsen innan räddningskåren hunnit fram.

- Redan då brann det kraftigt i köket och i vardagsrummet och det fanns ingen möjlighet att kunna gå in, säger han.

Hela huset blev totalt utbränt och en teknisk undersökning kommer att göras under lördagen.

Innan dess kommer ingen att gå in i huset på grund av rasrisken.

Inget tyder dock på annat än att den 77-årige mannen har befunnit sig i hemmet när branden bröt ut under natten eller tidigt på annandagsmorgonen.

Larmet om branden kom vid 05.30 tiden i morse, när brandkåren kom till platsen tio minuter senare var hela huset övertänt.

Enligt anhöriga ska mannen som är 77 år och bor ensam ha varit hemma i huset under natten, varför det befaras att han har omkommit i branden.

Enligt en granne som var först på platsen så uppfattade han det som att branden började i köket, ett par minueter senare var hela tegelvillan övertänd.