Bakom företaget finns Joakim Sjöblom och Josefina Lönn. De bor i Skövde och studerar vid Högskolan i Skövde. Företaget kan beskrivas som ett digitalt varuhus, Sveriges första dessutom. Idén började utvecklas i november förra året. Företaget startade i mars och kontoret ligger i Gothia Science Park.

– En spännande tanke är att jämföra varor med tjänster. Fysiska varor säljs via otaliga webbshoppar men det finns inte en enda webbshop för tjänster och medlemskap, säger Josefina Lönn och fortsätter:

– Idén bygger på att vi idag använder oss av allt fler löpande tjänster som exempelvis Spotify, Netflix, mobilabonnemang, elavtal, gymkort och liknande.

Att det kan vara svårt att hålla reda på alla tjänster är en erfarenhet som delas av många. Ju fler tjänster man har på autogiro desto sämre koll. Små belopp debiteras titt som tätt från ens konto utan att man blir meddelad.

– Vår företagsidé ger en tydlig överblick över tjänsterna. Det behövs dessutom bara en inloggningsuppgift vilket spar tid och alla belopp slås samman när de ska betalas. Det blir en post på kontoutdraget, förklarar Josefina Lönn fördelarna.

Annons

Venture cup beskrivs som Sveriges ledande tävling för affärsidéer. Åtta företagsidéer har sållats ut och nominerats till regionfinalen. Den 15 maj görs det upp i Göteborg vem som blir vinnare i Västsverige. Vinnaren i varje kategori går hem 25 000 kronor rikare. Sverigefinalen avgörs i Umeå den 12 juni. Då är prissumman 125 000 kronor.

Josefinas och Joakims företag är nominerat till kategorin Webb, mjukvara och media. Uppmärksamheten är värd mycket.

– Det är en bekräftelse för att vår affärsidé är rätt i tiden. Skulle vi vinna är det ett ännu större bevis på att idén är bra, säger Josefina Lönn.

Minatjänster.nu vänder sig i första hand till privatpersoner. Så småningom ska även företag kunna använda det. Tjänsten finns inte än utan är under utveckling.

– Vi är i full gång med att utveckla konceptet. Men självklart ger givetvis tävlingen bra reklam, säger Josefina Lönn.

Företagsidén har fått bra respons från flera andra stora tävlingar men just nu är det Venture cup som gäller.

– Vi laddar och taggar varandra, det gäller att ha en "good mood"-känsla inför regionfinalen nästa torsdag, säger Josefina Lönn.

I kategorin Miljö och energi är Swedish Algae Factory nominerad. Det jobbar med att utvinna förnyelsebar råolja ur alger. Bakom företaget finns bland annat Sofie Allert, som bor i Göteborg med är född i Skövde.