Under onsdagskvällen drog damernas kvartsfinaler i handbollen. Det såg ut att bli en "bekväm" resa för Skövde HF sett till inledningen av första halvleken. Det mesta i spelväg stämde, Maja Eriksson visade härlig målform (sex mål), några av Höörs kontringsförsök stoppades effektivt och när Skövde hade en fyramålsledning (12–8) såg det säkert ut.

Men de fina anfallen avtog ju längre halvleken löpte och Höör knappade in. I halvtid stod det "bara" 15–14.

– Tror det fanns en frustration hos tjejerna att vi inte hade större siffror på resultattavlan, säger Magnus Frisk.

Andra halvlek? Tja, där visade inte SHF från sin bästa sida. Det var minst sagt slarvigt spel från hemmalaget. Anfallen var harmlösa och halvdana så att skåningarna, med vassa Julia Andrelic i spetsen, kunde kontra in ett antal bollar och vinna med 29–24. Ett ras, helt enkelt.

– Besviken? Nä. Hade vi åkt ut så hade jag varit det men än så länge har vi inte gjort det. I dag fattade vi flera felaktiga beslut och slaknade i anfallsspelet, säger Magnus Frisk.

I fjolårets slutspel drog Höör det längsta strået i kvarten mot Skövde HF. Och efter den första kvartsfinalen under onsdagskvällen har Höör kopplat ett grepp om matchserien. Skövde HF är lite i brygga. Visst, först till tre är det ju men SHF måste vinna minst två matcher i Höör för att kunna ta sig till semifinal. Rond två spelas i Höör 10 april.

– Vi tittar på möjligheter. Vi ska prata i laget om vad vi kan göra bättre och vilka åtgärder vi ska ta till. Spelare för spelare är vi inte sämre än vad Höör är, säger Magnus Frisk.

 

Fakta

Skövde HF – Höörs HK H65 24–29 (15–14) Domare: Jonny Ahlvin och Mikael Eketjäll  

Fakta

Skövde HF – Höörs HK H65 24–29 (15–14) Domare: Jonny Ahlvin och Mikael Eketjäll