För knappt två veckor sedan var långdistanslöparen Tony Hatefnejad på träningsläger i Skatås tillsammans med klubbkamraterna i IFK Skövde.
Efter månader av tuff rehabträning i olika former skulle nu foten belastas ordentligt för första gången sedan december förra året.
Och till Tonys glädje svarade foten bra. Givetvis smärtade det en del framförallt efteråt men inte värre än man kunde stå ut berättar Tony.
– Det var ett mycket bra läger med hög kvalité och duktiga klubbkamrater.
Väl hemma igen och började tävlingssuget komma krypande. Tony hade tidigare anmält sig till vm i halvmarathon som avgjordes nu i helgen i Köpenhamn. Men om han skulle stå på startlinjen eller inte var länge osäkert.
– Jag var osäker på om jag orkade springa ett halvt marathon med tävlingsfart. Men längtan efter att tävla var för stor och jag åkte dit.
Väl på plats hade Tony sin taktik klar, hålla en jämn fart för att öka mot slutet.
Omkring 30 000 tävlande kom till start. Tony hittade omgående en annan svensk löpare att ta rygg på. Men med 19 kilometer kvar gjorde Tony ett ryck.
Lite senare sprang han i mål på tiden 1 timme och 17 minuter, vilket var nytt personbästa på distansen.
– Jag kände mig väldigt fräsch och pigg efteråt. Men så var det också runt 12 grader i Köpenhamn och strålande solsken vilket är det bästa löparvädret som finns. Nu ser verkligen fram emot säsongen.
Närmast väntar lågintensiva träningspass för Tony. Sedan hoppas han kunna ställa upp dels i Skövdeloppet och dels i Stockholm marathon.