Matematik ses som en utmaning för många. För att öka intresset och för att hjälpa dem som känner att de behöver lite extra stöd har Markus Dauksz tagit initiativet att starta upp Mattecentrum i Skövde.

Annons

- Jag träffade en skön snubbe på Polhemsutdelningen och han var en del av Mattecentrum. Jag anser att om du kan hjälpa människor så ska du göra det, säger initiativtagaren.

Markus Dauksz fick kontakt med fyra personer till som ville vara med på att starta upp Mattecentrum och i dag hade Räkneverkstaden premiär.
- Vi hoppades på att det skulle komma fem så med det här är vi väldigt nöjda, säger han medans elev efter elev trillar in genom dörren till klassrummet på Västerhöjd.

Räkneverkstaden hålls en gång per vecka och dit är alla som läser matematik på högstadie- eller gymnasienivå välkomna.
En av dem som besökte premiären är Jonas Nolskog.
- Jag fick höra talas om att det skulle vara ett Mattecentrum i går och då jag har prov i morgon tänkte jag att det var en bra idé att gå hit, säger han.
Jonas får hjälp av Ellen Bengtsson som är en av volontärerna på Mattecentrum.
- Vi är ingenjörer som pluggar här i stan och som gillar ideellt arbete och matematik. Det finns fem volontärer till som kan ställa upp om någon av oss inte kan, säger Markus Dauksz.

Förhoppningen är att fler ska få ett intresse för matematik.
- Många tycker matte är svårt och förstår inte alltid nyttan med det. Matematik kan användas till allt från matlagning till hur du klipper gräsmattan effektivast, säger Gustaf Wall, projektledare för Mattecentrum Skövde.