Bortsett från några enklare stukningar och en lättare vadskada har långdistanslöparen Tony Hatefnejad varit förskonad från allvarligare skador. 
Men den 10 december förra året ändrades saker och ting. På den dagliga morgonrundan gick något snett. 
Tony fick en sådan plötslig smärta i foten att han föll omkull. Sedan fick han halta sig till närmsta busshållplats för att ta sig hem.
– Efter besök hos läkare fick jag diagnosen att jag hade tre inflammationer, två i ett ben i foten och en i en sena, berättar Tony.
Man tror att skadan beror på att Tony glömde stoppa i sina formgjutna sulor vid tre tillfällen. 
– Nu har jag ett par i varje par skor, försäkrar han.

Det är dock gott gry i Tony som påbörjade sin rehabträning efter bara tre dagars vila. Trots frustration och inledningsvis en mental spärr har Tony snittat tre pass om dagen sedan dess.
När SN träffar Tony är han i slutskedet av den här dagens andra träningspass, vattenlöpning. I 36-gradigt vatten har han pressat kroppen till max i närmare en och en halv timme. 
– Jag har aldrig svettats under vatten tidigare. Det är nästan värre än Göteborgsvarvet.
Hur håller du motivationen uppe?
– Det är kärleken till löpningen och längtan efter tävlingar. Känslan när man går i mål i ett lopp är otroligt skön. Nu har jag börjat känna blodsmaken igen som man längtat efter.
Under sin rehab har IFK Skövde-löparen valt att fokusera sin träning på att stärka upp svagare delar av kroppen genom alternativ träning. Tony har bland annat sysslat med stakning, styrka, cross-trainer och vattenlöpning.
– Nu känner jag mig inte lika sliten och förhoppningsvis har jag förbättrat min kondition. Nu längtar jag verkligen till att kunna ta en 20 kilometersrunda på morgonen igen.

Närmast väntar ett träningsläger i Göteborg med IFK Skövde friidrott. Tony berättar att han haft täta kontakter med klubben under sin tuffa tid.
– Klubben har verkligen stöttat mig. Vi har bland annat kommit fram till att jag ska satsa mer på lågintensiva pass i år.
Det stora målet är dock halvmaran i Köpenhamn som avgörs den 29 mars. Loppet är en av deltävlingarna i VM i halvmaraton 2014 och Tony har inga placeringskrav på sig själv.
– Mitt mål är att delta utan att känna någon smärta. Sedan vore det givetvis kul att överträffa sina egna förväntningar och bli förvånad.