Annons

Vi började med att checkade in på spa med en helkroppsmassage som första anhalt. Underbart! Det kändes som att jag var tillbaka i min mammas ömma livmoder. Nu kommer jag inte ihåg exakt hur det var att ligga ofödd i en mage, men jag tänka mig att det går att jämföra med en helkroppsmassage inklusive välgörande oljor. Efter massagen lassade vi till oss frukt och nötter (det är sådant man äter på spa) och satte oss i bastun. Och där... Bara vi satt. En ytterst främmande känsla för två småbarnsföräldrar. Vi sprang inte efter någon. Inte ens en liten, liten bebis fanns det att springa efter. Faktum var att små människor helt lyste med sin frånvaro. Inte heller fanns det några leksaker att plocka upp från golvet och noll personer med sviktande impulskontroll behövde räddas från en potentiellt livshotande aktivitet. Magi! Efter bastun tog vi oss vidare ut mot poolområdet. Jag frotterade med mig böcker och tidningar och fullkomligt vräkte mig i obruten läsning. Aaahh... Men så plötsligt!

Fakta

Tre tips under 2014 Det är januari månad och vi har ett blankt år framför oss, redo att fyllas..

Fakta

Tre tips under 2014 Det är januari månad och vi har ett blankt år framför oss, redo att fyllas med härligheter. Med det i åtanke har jag tre tips till er som ni kan anamma inför 2014:

1. Testa något nytt Det är lätt att mala på i gamla hjulspår, för att det är bekvämt. Men hur utvecklande är det? Att testa nya saker håller oss unga och alerta i sinnet. Dessutom vet vi aldrig på vilka spännande vägar det där nya kan ta oss. 2. Behåll ditt inre naiva barn Vi vuxna tenderar att fundera alldeles för mycket innan vi ska ta oss för något nytt. Och när vi funderar för mycket börjar vi snart tvivla på oss själva. Men vi måste inte alltid tänka så mycket och vi måste inte vara pålästa upp över öronen. Var mer naiv och våga mer! 3. Var snäll mot dig själv Att vara snäll mot sig själv betyder olika för var och en. Det kan vara att du ska göra slut på den där destruktiva relationen, att du ska bli bättre på att slappna av, läsa mer böcker eller träffa dina vänner oftare. Du vet vad snäll betyder för just dig.

"OOoooouuuuäääääOOoooouuuäää", hörde jag någon skrika.

Vad nu? Det lät som vår ettåring. Hur hade han hittat upp till Billingehus? Hade han smitit från barnvakten och på korta korvben knatat hela vägen upp för den branta backen? Hans ringa längd klarar inte ens den lutningen, det är en fysiologisk omöjlighet. Jag tittade mig stressat omkring för att till min lättnad inse att det var någon annans barn som skrek. Mmm... Inget är så njutbart som att höra andras ungar grina och veta att jag inte behöver göra ett jota åt det.

Efter att ha ägnat åt oss ett aktivt och ytterst seriöst slapperi avnjöt vi en trerätters middag för att sedan toppa dagen med en hotellnatt. Morgonen efter var vi så utvilade att hälften hade varit nog. Glada och nöjda tog vi bilen de tre kilometerna hem igen. Det här med att semestra på hemmaplan är underskattat. Jag rekommenderar det.