Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

500 kronor extra för arbetspass med covid-19-patienter: ”Gör ett fantastiskt arbete”

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Medarbetare i Västra Götalandsregionen, som arbetar i skyddsutrustning med inneliggande smittsamma covid-19-patienter får 500 kronor i extra ersättning per arbetat pass. Det beslutade en enig regionstyrelse på tisdagen, enligt ett pressmeddelande från regionen.

Den extra ersättningen gäller för arbetspass utförda på enheter med inneliggande covid-19-patienter från 1 april till 30 juni 2020. Jour- och beredskapspass omfattas inte. Summan på 500 kronor per arbetspass är densamma för alla, oavsett yrkeskategori.

Samtliga partier i regionstyrelsen är helt överens om den extra ersättningen.

– De som jobbar på enheter med smittade covid-19-patienter gör ett fantastiskt arbete. De arbetar under svåra förhållanden som är långt utanför det normala. Vi i regionstyrelsen vill visa vår uppskattning och ge dessa medarbetare en extra ersättning, säger regionstyrelsens ordförande Johnny Magnusson (M) i pressmeddelandet.

Ersättning till medarbetarna behöver delvis beräknas manuellt och ersättningen kommer att utbetalas senast i samband med löneutbetalning för november 2020. Den extra ersättningen beräknas kosta uppemot 74 miljoner konor.