Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

45 hushåll utan bostad – får besked om en vecka

 
Storbranden i Södra Ryd
Visa alla artiklar

Fastighetsbolaget Balder, räddningstjänsten och Skövde kommun höll presskonferens på torsdagen. De berättade om arbetet kring branden i ett flerfamiljshus i Södra Ryd. – Hittills är det en handfull som saknar hemförsäkring, säger Skövdes socialchef Lena Friberg.

Branden i ett flerfamiljshus på Timmervägen i Södra Ryd startade mellan kl 22 och 23 på onsdagskvällen. Räddningstjänsten var snabbt på plats och inledde släckningsarbetet och samtidigt gjorde polisen en evakueringsinsats för drygt 100 boende som var direkt drabbade av branden.

Det var två byggnader med 45 lägenheter som är helt evakuerade, sa räddningstjänsten på presskonferensen (Se filmen ovan).

Ett intilliggande hus kunde räddas från branden genom begränsade åtgärder, berättar räddningstjänsten vid presskonferensen.

Det framgick även vid presskonferensen att det var ytterst nära att branden hade spridit sig även fler fastigheter intill.

Polisen misstänker grov mordbrand och har inlett en förundersökning, men kommer inte att kunna göra teknisk undersökning förrän på måndag. Platsen bedöms inte vara tillräckligt säker.

Socialchef Lena Friberg sa att man kommer att ha ett möte med alla drabbade under torsdagskvällen och det handlar om att göra individuella lösningar för varje drabbad kring framtida boende.

– Ungefär en handfull har kontaktat mig och har inte hemförsäkring. Jag vet inte hur många totalt som saknar hemförsäkring. Vi räknar med att vara klarar med framtida lösningar för boende om en vecka för alla drabbade, sa Lena Friberg.

• Hör Andreas Johansson berätta om hur han räddade sin katt från lågorna i klippet nedan:

• Se när brandmannen har änglavakt i tv-klipp nedan:

• Se det drabbade huset från ovan i klipp nedan: