Ingift faster förresten. Jag kommer att kalla mig faster, bara. Trots att jag inte är någon faster rent blodsmässigt. TACK OCH LOV får jag väl tillägga med tanke på att min fästman är flickans farbror. Det hade varit lagom konstigt om jag då hade varit äkta faster. Ja ni kan ju räkna ut incestmattematiken själva.
 
I vilket fall, vi är så glada! Hela den 26 september väntade vi på det spännande beskedet. Av och ann vankade vi (mest jag). Ett tag levde jag mig in så mycket i vankandet och väntandet att jag snudd på började krysta själv. Jag minns ju så väl hur det var när mina barn kom till världen. Sekunden när jag för första gången fick möta det där lilla knyttet som legat i min mage och trängt undan alla organ i nio månader - oslagbart! Det slår allt. Jag skulle kunna knarka just den stunden i livet. Faktum är att jag först nu, med distans till mina två förlossningar, på riktigt kan inse vilket mirakel det är som jag har upplevt. Det kan vara svårt att hinna reflektera över just det när bebistiden, stundom på ett ganska obarmhärtigt sätt, rullar igång med dunder och brak.
 
Sent på kvällen kom så det efterlängtade beskedet att kusinen hade anlänt. Släkten är där med en person rikare och vilken rikedom sen! Jag har meddelat de nyblivna föräldrarna att ALLA bilder på tillskottet är välkomna. Minsta lilla. INGEN bild är för obetydlig att  iväg. En söt min? Skicka bilden! Lustigt sovposé? Skicka bilden! En nysning? Skicka bilden! En knappt förnimbar rörelse med ena näsvingen mitt i natten? SKICKA BILDEN!!
 
Ni förstår. Vi är glada över det här.

Samlingsnamn

Jag mixar ideligen ihop mina söners namn. Min mamma gjorde det samma med mina bröder när vi va..

Samlingsnamn

Jag mixar ideligen ihop mina söners namn. Min mamma gjorde det samma med mina bröder när vi var små. Jonas och Peter heter mina bröder, något som mamma hade svårt att hålla isär. Till slut fick båda heta JoPe som ett gemensamt samlingsnamn.

Lekplats

Om ni undrar var alla småbarnsfamiljer i Skövde håller hus på söndagar så kan jag meddela at..

Lekplats

Om ni undrar var alla småbarnsfamiljer i Skövde håller hus på söndagar så kan jag meddela att vi håller till uppe på Billingehus. Det finns nämligen en ny lekplats där, en rolig sådan! Vi träffade på halva vår bekantskapskrets senast vi var där. Ett plus för fikaserveringen och det faktum att föräldrar kan tanka sina arvsmassor (och sig själva) fulla med våfflor för en tjugolapp.

Solglasögon

Efter en rensning hemma hittade jag ett par solglasögon med spegelglas i. Perfekt! Spegelglas gö..

Solglasögon

Efter en rensning hemma hittade jag ett par solglasögon med spegelglas i. Perfekt! Spegelglas gör det möjligt att ohämmat titta på folk utan att någon märker något. Eventuellt sätter jag mig på Rådhusets uteservering och spanar och låter ögonen studsa som pingpongbollar bakom glaset.

Släktträff

Min släkt hade träff på Ceasarstugan utanför Falköping förra veckan. Alltså, vi är SÅ må..

Släktträff

Min släkt hade träff på Ceasarstugan utanför Falköping förra veckan. Alltså, vi är SÅ många! Vi snackar min mammas kusiner, mormors syskon, gammelmostrar, halvtidsfastrar, ingiftassysslingar, bortgiftasbryllingar och ja, ni förstår. Det är häftigt hur många människor två förfäder kan generera. Det kan mycket väl vara så att jag och min släkt befolkar åtminstone halva Västgötaslätten.