Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre män åtalas i bordellhärvan

Bordellverksamheten i Skövde ska ha pågått under våren, vilket bekräftas av polisen. I övrigt är det i nuläget tunt med uppgifter kring fallet eftersom hela förundersökningen är sekretessbelagd. En 24-åring åtalas nu för koppleri och två andra män för sexköp.

Det var veckan före midsommar som polisen slog till mot en misstänkt bordellverksamhet i Trollhättan. En 24-årig man har suttit häktad misstänkt för koppleri.

Uppgifter gjorde gällande att verksamheten tidigare ska ha funnits i Skövde. Det bekräftas av Johan Rexhag, biträdande lokalpolisområdeschef i Skövde.

– Vi har fått in en del tips från vår underrättelseverksamhet. Tipsen har vi hanterat och lämnat över till kollegorna i Fyrbodal där utredningen görs.

Pågick under våren

Det Johan Rexhag kan säga är att verksamheten i Skövde ska ha pågått under våren. Men var och under hur lång tid är uppgifter som är oklara.

Enligt polisen flyttar grupperna runt mellan olika städer. Dels för att följa efterfrågan och dels för att undvika att åka fast.

– Oftast är det inte jättestora nätverk, utan de kan vara släkt eller bekanta från samma land och stad. Oftast är männen hallickar och kvinnorna som utnyttjas deras flickvänner eller bekanta från hemorten. Kvinnorna är fattiga och utsatta och vill ha en chans att tjäna pengar på något sätt, säger Anne Åkerblom på polisen till Aftonbladet.

Flera tillslag

Varje vecka gör gränspolisen i region Väst tillslag mot adresser där misstänkt bordellverksamhet bedrivs. Ofta visar sig adresserna vara privatbostäder som hyrts ut via hemsidor på internet. Vid tillslaget i Trollhättan där den 24-årige mannen anhölls och nu åtalas för koppleri, fanns ytterligare två män som nu åtalas för köp av sexuell tjänst.

Vid tillslaget fanns, utöver männen, även två kvinnor i lokalen.

– Personerna som hyr ut sina hyres- eller bostadsrätter är ovetande om vad som pågår i deras hem, och blir chockade då vi ringer upp dem, säger gränspolis Mikael Holmgren, gruppchef för en av de rörliga kontrollgrupper som gör dessa tillslag.

Förmedlat kontakter

Av åtalet framgår att 24-åringen förmedlat kontakter med sexköpare, bokat annonser, ordnat bostad åt kvinnorna, stått för transporter och tagit del av intäkterna från förtjänsterna av prostitutionen.

Han ska också ha bokat hotellrum för sexköp och enligt åklagaren visar bland annat SMS-trafik från mannens telefon att han ägnat sig åt koppleri. Händelserna ska ha inträffat mellan den 22 januari 2018 och 20 juni samma år.

Försäljningen ska ha skett i Göteborg, Trollhättan och på andra håll i Västsverige. Åklagaren yrkar också på att mannen efter straffet ska utvisas från Sverige.