Tidningen når Elisa Lindström per telefon från Ibiza, där hon kopplar av några dagar med familjen.
Som sångerska i Elisas blev hon känd för svenska folket redan som 19-åring. Det var tillsammans med klasskamrater från musikgymnasiet i Skövde och kompisar på gymnasieprogrammet musik and production i Skara hon bildade Elisas. Dansbandet ställde upp i TV4:s tävling Dansbandskampen 2010 och vann. Sedan dess har de turnérat och fått danssugna på fötter både i Sverige och Finland.

Fakta

KÖRLEDARE I KÖRSLAGET 2013 Elisa Lindström – Töreboda, Dogge Doggelito – Botkyrka, Wille Crafoord..

Fakta

KÖRLEDARE I KÖRSLAGET 2013 Elisa Lindström – Töreboda, Dogge Doggelito – Botkyrka, Wille Crafoord – Mariefred, Anna Book – Munkfors, Andreas Weise – Skanör Falsterbo, Sonja Aldén – Huddinge, Rickard Söderberg – Halmstad

Annons

Elisa har vunnit Guldklaven för årets sångerska de två senaste åren och så fick hon Tôrparpriset 2011. Bandet var dessutom varit Grammisnominerade i år och förra året, och fick 2011 Sveriges radios specialpris för "Ungt uppstickarband".
Nu väntar en ny utmaning för Elisa i uppdraget som körledare för Körslaget i höst.
– Det ska bli jätteroligt, särskilt eftersom jag kommer från en liten ort, säger hon.

Orten är Töreboda och kriterierna för att få chans att vara med i kören är att antingen vara född i staden, eller bo där.
– Även om man tror att man vet allt om alla, så tror jag att det kan finnas okända som kan överraska, säger hon.
Hon ska tillsammans med produktionsteamet plocka ut medlemmar och en audition är planerad i augusti. Då gäller det att få till en bra blandning av sångare.
– Det ska vara både kvinnor och män, i olika åldrar. Jag tror att det är en fördel att komma från en liten ort, för alla kommer säkert känna någon i kören. Det viktigaste är att vi har roligt ihop.

Hon har idéer om några hon tror kommer att söka, och har några som hon tänker uppmana att söka.
När uttagningarna har gjorts är det övningar som gäller fram till säsongstarten av programmet i september.
– Vi har ganska många spelningar med Elisas både i juli och augusti, så det kommer att bli ganska hektiskt. Men som tur är hade vi inga spelningar inbokade när de två första programmen sänds.
Det är värre om hennes kör skulle gå vidare. Då blir det fyra spelningar som Elisas får ta in en vikarie.
När det gäller valet av låtar kommer hon försöka hålla det svenskt och folkligt.

Elisa Lindström har aldrig lett en kör tidigare. Däremot har hon sjungit i kör, både som liten och på musikgymnasiet.
– Sen har jag varit sånglärare för barn, så lite talang kanske jag har. Men jag får säkert hjälp om det är något jag inte klarar, säger hon.