Du har säkert inte kunnat undgå debatten. I förra veckan kunde vi berätta att Skövde kommuns funderade på att införa snusförbud för sina anställda, en diskussion som lett till starka reaktioner.

Moderaten Anders G Johansson sågade förslaget jäms med fotknölarna, en åsikt som också fått stöd av Moderata ungdomsförbundet.

I en omröstning på skövdenyheter.se döms förslaget ut av läsarna. 71 procent säger klart nej.

Katarina Jonsson, kommunalrådet, förvånas över reaktionerna.

One Eyed Crew, bröderna Robin och Rikard Beijer, gav sig in i debatten med haschtagen #taensnusemotsnusforbud. Likt Ice Bucket Challenge går nu uppmaningen att ta en snus mot snusförbud.

Annons

- Ta en snus, filma och lägg upp på sociala medier. På så sätt kan vi visa vårt motstånd, uppmanar bröderna.

Uppmaningen har hörsammats över hela landet. Via inlägg på Facebook och andra forum har människor uttryckt sina åsikter om debatten i Skövde. Inte alltid på ett för kommunen smickrande sätt. Här kan du se några av alla filmer som lagts upp på olika forum.

Artikeln som allt startade med har delats 360 gånger bara från skövdenyheter.se.

Och nu har upproret blivit en riksnyhet, Aftonbladet.se gör ett tv-inslag om kampanjen som startade på skövdenyheter.se.

– Det är som att man skulle förbjuda kaffe, tänk vilket liv det skulle bli då, säger Rikard Beijer till Aftonbladet.

Se filmen och gör som bröderna Beijer - ta en snus mot snusförbud och lägg ut på sociala medier. Skicka gärna din film eller länk till red.sn@vgt.se, så samlar vi motståndet här.

 

Fakta: Så gör du

Ta en snus, filma och lägg upp på sociala medier. Sprid din länk och ditt motstånd, och uppman..

Fakta: Så gör du

Ta en snus, filma och lägg upp på sociala medier. Sprid din länk och ditt motstånd, och uppmana gärna andra att göra det.

Använd gärna haschtagen #taensnusemotsnusforbud när du sprider.

Om du har en film eller länk, mejla gärna till red.sn@vgt.se.