Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

240 värnpliktiga har ryckt in i Skövde: ”En lärorik upplevelse”

Under måndagen var det inryck för dem som ska göra elva månaders värnpliktsutbildning. Trängregementet tog emot 70 värnpliktiga och Skaraborgs regemente 170. P4 har också 50 inryckande på Kvarn i Östergötland. Detta skriver regementet i ett pressmeddelande.

– Det känns bra att välkomna våra nya värnpliktiga och vi ska se till att de får en bra utbildning hos oss. De är viktiga delar i våra framtida krigsförband, säger Tobias Hagstedt som är bataljonschef på en av Skaraborgs regementes bataljoner.

Under dagen anlände ungdomarna till regementena och flyttade in på logementet som blir deras hemvist under utbildningstiden. Den första tiden kommer att ägnas åt att lära sig hitta i omgivningarna samt åt att hämta ut och lära känna sin utrustning.

– Jag ser fram emot utbildningen, jag tror det kommer utveckla mig som person, säger Ella Liljerup, som rycker in på Trängregementet.

Hennes plutonskamrat Eric Lööw tillägger:

– Det kommer nog bli en lärorik upplevelse och man kommer nog få en bra inblick i det svenska försvaret.