Skövde Linedancers hade på söndagseftermiddagen gratis Prova på-dans i Blå Bandets lokaler i Skövde. Då samlades både de som var nyfikna på dansen och erfarna dansare från föreningen för att testa några koreografier.

– Nästa söndag börjar vår nybörjarkurs och fortsättarkurs. Vi har haft kurser i en massa år och det var många nya som kom för att testa idag, säger Eva R Ahlberg i Skövde Linedancers.

Kursen är på tio gånger och vid varje tillfälle får man lära sig en ny dans. Föreningen träffas också på torsdagar och repeterar danserna.

Linedance är som det låter om man översätter namnet från engelska till svenska, dans i rader. Man dansar ensam, men ändå tillsammans med alla i gruppen i en koreografi med olika stegkombinationer.

Linedance har amerikanskt ursprung och dansades till en början till countrymusik. Idag dansas till alla sorters musik. På dansarna kan man märka att dansen är både rolig och lite svettig.

Eva R Ahlberg tycker att dansen passar alla från åtta år och uppåt.

– Alla kan dansa linedance. Vi brukar säga att man aldrig gör fel i linedance, det finns bara olika variationer på dansen.