Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

200 nya rekryter till Försvarsmakten i Skövde

På måndagen kom nya rekryter till Försvarsmakten i Skövde. Sammanlagt är det drygt 200 som rycker in, 151 till Trängregementet och 50 till Skaraborgs regemente P4. De kommer att få en soldatutbildning, en befattningsutbildning och en förbandsutbildning innan de blir krigsplacerade och ett tillskott till landets krigsförband.

I nio månader kommer de nya rekryterna byta den civila vardagen mot en vardag i militärens värld. Jeans och tröja byts mot fältuniform, den fria tiden förvandlas till dagar med rutiner, ordning och reda och okunskap ersätts med visdom. Hugo från Orsa är en av dem som rykte in i Skövde idag.

– Det känns bra men lite pirrigt att vara här och över stressen som kommer att bli att gå från det civila till det militära, säger han.

Även Hugo och William är två av rekryterna som ser grundutbildningen som något positivt.

- Det är spännande och det pirrar lite i magen, det har det gjort de senaste veckorna. Jag tror jag kommer få minnen för livet, säger Hugo

- Jag är spänd och väldigt taggad! Det ska bli skönt att äntligen få börja, man har väntat länge nu, säger William.

Det är en stor dag idag för alla som rycker in och för de som redan finns här.

– Det känns bra att kunna välkomna årets 9-månaders värnpliktiga till garnisonen. Vi ska ge våra nyinryckande en bra tid här hos oss, de är viktiga delar i vår förmåga. De har en spännande och utmanande tid framför sig och jag ser fram emot att följa våra nya kamrater under året, säger överste Bengt Alexandersson, chef Skövde garnison, i ett pressmeddelande från Försvarsmakten.