Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

1800 kvadratmeter kontor blir nytt studentboende – mitt i centrum

Letar du efter en mindre lägenhet mitt i stan? Nu ser 35 lägenheter dagens ljus i fastigheten Vidar på Kungsgatan i Skövde. – Vi satsar på en ganska hög standard och det är alltid roligt när man får möjligheten att göra om kontor till bostäder, säger projektledaren Niklas Eckerblom på Sterner Stenhus.

Målgruppen är i första hand studenter och de som köper lägenhet för första gången. Alla lägenheter kommer att ha eget badrum och eget kök.

Huset får också ny isolering och el- och avloppsrör dras om.

– Materialet levereras tre dagar i veckan, så det gäller att planera på ett bra sätt, konstaterar Eckerblom.

Man slås ganska snart av att byggarbetsplatsen är ganska ren och det har sin förklaring.

– Det finns hyresgäster i huset och är det stökigt här inne drar vi ut det i trapphuset, vilket vi givetvis vill undvika, förklarar projektledaren.

Miljoninvestering

Nu gör ägarna Sterner Stenhus en mångmiljoninvestering i att ställa om delar av huset till boende. Ombyggnadsprojektet har pågått sedan slutet av 2018 och i år kommer 35 lägenheter färdigställas i två olika plan.

Planerat inflyttningsdatum är satt i augusti.

Totalt handlar det om 1 800 kvadratmeter kontorsyta som byggs om.

Ryktet om bygget har spritt sig trots att Sterner Stenhus inte annonserat och det finns redan en omfattande kö till de nya lägenheterna.

– Men några finns fortfarande kvar, säger Niklas och ler.