Skövde HF inledde eftermiddagens hemmapremiär bra mot slutspelsspöket Höör H 65. Skövdelaget var vid flertalet tillfällen ett antal bollar upp. Bland hemmaspelarna var framför allt Michaela Ek pigg på sin kant. När det var dags för vila var SHF:s ledning dock endast en boll.

MATCHFAKTA

Skövde HF-Höör H 65 20-28 (11-10) Mål, Skövde: Michaela Ek 5, Sara Johansson 3, Malin Håkans..

MATCHFAKTA

Skövde HF-Höör H 65 20-28 (11-10) Mål, Skövde: Michaela Ek 5, Sara Johansson 3, Malin Håkansson 3, Anna-Maria Johansson 2, Rebecka Otter 2, Malin Larsson 2, Julia Ehn 1, Mikaela Johansson 1, Caroline Friberg 1 Publik: 654

Annons

Kanske att en viss osäkerhet redan hade börjat smyga sig in. För efter halvtidsvilan uppträdde hemmaspelarna väldigt osäkert. Skövde tappade mycket boll och blev stillastående i anfallen som ofta slutade med kontringsläge för Höör.
– Det var som att vi lämnat allt bra i omklädningsrummet i halvlek. Vi slarvade mycket och hade ingen disciplin i den andra halvleken, menar Michaela Ek och fortsätter:
– I stället för att mata på fokuserade vi på våra misstag. Det var inte acceptabelt det vi gjorde i andra halvlek, vi har egentligen kapacitet att slå Höör. Det visade vi så sent som i Annliz Cup.

Supperterklubben The Red Sea försökte lyfta sina tjejer men det ville sig inte. Skövde gjorde endast nio mål i den andra halvleken, då är det svårt att vinna några matcher. Specillet då motståndarna under samma period gör dubbelt så många mål.
Sara Johansson fick chansen på straff med en sekund kvar att putsa siffrorna. Men straffen fick gå om och då missade Sara. Höörs vann då med 8 bollar och vann den andra halvleken med 18-9.
– Vi är rent usla den sista kvarten och jag är oerhört besviken att vi inte stod upp bättre, säger Skövdetränaren Magnus Frisk.
Frisk tycker att hans lag borde haft en större ledning efter den första halvleken och att det alltid finns ljuspunkter att ta med sig från matchen.
– Men jag tycker aldrig vi hittade hem i anfallsspelet i andra halvleken. Vi gjorde för dåliga satsningar och trodde inte på det. Nu ska vi ta reda på vart spelarnas energi tar vägen

 

Övrigt att notera från matchen är att i halvlek prisades Andreas Nieroth som Årets ledare och Kjell "Albin" Eliasson som årets Hf:are. Efteråt fick Maja Eriksson pris som Årets spelare.