Tony Hatefnejad, en av Jönköpings främsta långdistanslöpare, flyttade till Skövde för några år sedan för att studera. Den före detta tennisspelaren tog där upp en ny karriär, som löpare i IFK Skövde.

Sedan dess har han utvecklats i en rasande takt och har varit med vid flera stora tävlingar, där en av höjdpunkterna var VM i halvmaraton i Köpenhamn där han sprang på en timme och 17 minuter.

Till hösten ska han flytta hem till Jönköping igen. Hur han ska fira det? Genom att springa från Skövde till Jönköping förstås.

Annons

På lördag ska han ge sig ut, vid åttatiden på morgonen, för att avverka nästan tio mil med löparskorna på. Tanken är att målgång ska vara vid Stora Hotellet i Jönköping.

"Bra träningspass"

– Syftet är att få ett bra träningspass och att sätta punkt för tiden i Skövde. Och så är det väl lite galenskap också. Folk har frågat om jag inte ska springa mellan städerna, och nu har jag bestämt mig för att göra det, säger Tony Hatefnejad, och fortsätter:

– Jag hoppas att folk kommer att se att det går att göra mer än vad man tror. Det kommer att bli jobbigt, riktigt jobbigt. Jag kommer inte att "maxa" men kommer inte att ta det lugnt heller. Jag ska komma i mål, och förhoppningsvis göra det med ett leende på läpparna.

Tony Hatefnejad är en målmedveten person. Har han bestämt sig för att göra något så kommer han att genomföra det, berättar han. Familjemedlemmarna är däremot lite mer kritiska till den senaste idén.

– Mamma, pappa och flickvännen tycker nog att det är lite väl långt. Och det är det också. Men skulle jag inte lyckas genomföra det så kommer jag definitivt att försöka igen. Så är det bara.

I veckan har Tony Hatefnejad låtit allmänheten tippa vilken tid han kommer att springa på. Åtta timmar och 30 minuter har varit snittipset.

– Det kommer jag säkert att vilja slå.

 

Läs mer om Tony Hatefnejads utmaning här (extern länk).