Det visar en ny sammanställning av utbetalningarna av arbetslöshetsersättning i Sveriges kommuner, som genomförts av Sveriges a-kassor.

– Vi ser stora skillnader mellan kommunerna i andelen som fått ersättning från a-kassan, säger Tomas Eriksson, arbetslöshetsexpert Sveriges a-kassor, i ett pressmeddelande.

I Skövde fick 1 090 personer arbetslöshetsersättning under 2018, vilket motsvarar 2,0 procent av befolkningen i kommunen. Skövde ligger under det nationella genomsnittet på 2,2 procent. Sammanställningen från Sveriges a-kassor visar också att antalet personer som fått ersättning i Skövde minskat med 749 personer jämfört med för fem år sedan

– Hela sju av tio svenskar väljer i dag att vara medlemmar i a-kassan. Men det finns mer kvar att göra för att ännu fler ska få tillgång till den trygghet som a-kassan erbjuder, säger Tomas Eriksson.

Sveriges a-kassor har rangordnat alla kommuner utifrån andelen som fått ersättning under förra året. I toppen finner vi Haparanda med 5,2 procent och lägst andel återfinns i Kinda, Mullsjö och Nykvarn med 0,8 procent.

Skövde kommer med sina 2,0 procent på plats 169 av Sveriges 290 kommuner.