IFK Skövde lämnar helgens träningsturnering med en seger och en förlust. Först besegrade man Eskilstuna Guif på fredagen för att på sedan på lördagen förlora med 27–30 mot danska Skanderborg. Det var också lagets första förlust på försäsongen.

Trots detta var Rasmus Wremer hyfsat tillfreds med hur spelet såg ut.

– Jag tycker mycket är bra. Vi bränner i lite fel lägen och har lite fler tekniska fel jämfört med vad vi haft tidigare. Samtidigt möter vi det bästa laget som vi mött hittills.

LÄS MER: Nyförvärvet vill ta IFK Skövde till slutspel: "Det vi och hela stan suktar efter"

Wremer kom tillbaka till IFK Skövde 2011. Och precis som kollegan Kristian Svensson upplever han att staden pratar handboll på ett helt annat sätt än den gjort på många år.

– Många verkar uppskatta det vi gjort än så länge. Många är spända och har höga förväntningar. Sen ska man veta att träningsmatcher är träningsmatcher. Men det känns som vi hittat rätt med killarna som kommit in – de är här för att bidra. Nu får vi hoppas att vi får en bra start och att publiksnittet höjs. Det blir mycket lättare att spela på hemmaplan då.

Annons

Vänstersexan skrev på ett nytt kontrakt i våras som sträcker sig över denna säsongen. Än så länge har han inga tankar på att lägga av.

LÄS OCKSÅ: IFK i semifinal 2020 målet för hemvändaren Ulf

– Man tar ett år i taget. Sen har man alltid en dialog med sin familj men jag brukar säga att hade jag kunnat spela tills jag var 65 hade jag gjort det. Men det fungerar ju inte så tyvärr.

36-åringen berättar att kroppen känns bra och de knäproblem som gäckat honom tidigare inte känns av. Visserligen fick han mindre speltid mot Skanderborg på grund av en känning i ljumsken men utöver det är han redo för en ny säsong. Kanske är han till och med mer laddad än tidigare?

– Det är jättemotiverande för oss som varit här i många år så som känslan är nu. Med en nystart både rent organisationsmässigt och även på spelarsidan där de rekryterats ambitiösa killar.

Ledaren för det nykomponerade laget är norrmannen Jonas Wille som Wremer uppskattar.

– Han småputsar på detaljer hos varje spelare. Det är en kille som älskar och lever handboll. Dessutom verkar han vara en människa som gillar människor också eller vad man ska säga.

MISSA INTE: IFK Skövde-spelaren kan missa höstsäsongen: "Det värsta jag kan räkna med"