IFK Skövde besegrade IK Sävehof. Men det satt relativt hårt inne. Även om siffrorna skrevs till 32–28 hade Sävehof chansen att kvittera med två minuter kvar. Men passningsförsöket från målvakt August Eli Björgvinsson fångade Richard Hanisch som i sin tur via medspelare fick bollen till Matias Helt Jepsen som gjorde 30–28.

Där var matchen avgjord.

– De går ut och spelar sju mot fem och gör något luftmål där – som vi har sett de göra – men det är tufft att få emot sig, säger Rasmus Wremer och fortsätter:

– Sen vänder vi på det och vi har många matchvinnare i laget. Det är kul att se. Krille (Kristian Svensson) Totte (Christopher Hedberg) och Matias (Helt Jepsen) gör alla viktiga mål.

LÄS MER: IFK Skövde vinnare igen – besegrade Sävehof inför storpublik

Den rutinerade vänstersexan Wremer, som nyss uppnådde 1600 mål i IFK-tröjan, fick annars se majoriteten av matchen från läktaren. Detta efter att han kommit sent in i en situation med Sävehofs Jonathan Edvardsson i den 20:e minuten och sedermera fått rött kort.

Jonathan Edvardsson blev liggande men kunde fullfölja matchen efter smällen från Rasmus Wremer.
Foto: Alexander Olausson

– I stridens hetta tycker jag inte att det är rött men jag får titta på det i efterhand. Jag upplever att det är en liknande situation innan där de (domarna) väljer att ta en tvåa på Jocke (Joakim Larsson). Jag upplever inte att jag har armbågen upp mot ansiktet.

Annons

Några anfall tidigare hade Kristian Svensson åkt i golvet efter att han fått en smäll av Larsson.

Efter matchen stod Larsson och Wremer och samtalade med ett leende på Arena Skövdes golv.

Vad sa ni till varandra?

– Han sa att "först är du på mig och sen så är du lika dum själv på plan" men det är lite annorlunda hur man beter sig på plan och efter. Det är i stridens hetta och sån är sporten. Det är en kamsport.

LÄS MER: Rekordmånga lag i Skadevi Cup