Skövde City och Skövde AIK, tillsammans med lokala företag möjliggjorde så att Skövdeborna kunde se segern på storbild på torget. Hertig Johans torg var fullproppad under eftermiddagen och efter slutsignalen när Sverige tagit sig till kvartsfinal firades det med jubel, bad i fontänen och dans. På lördagseftermiddagen spelar Sverige mot England och vinner Sverige är de klara för semifinal. Skövde City meddelar nu att allt är klart för lördagens tillställning på Hertig Johans torg under matchen.

– Vi kör igen! Det kommer att bli ett lite annorlunda upplägg. Vi kommer att backa skärmen så att fler får plats och det kommer att vara utökat alkoholtillstånd för Rådhuskaféet och Lilla Krogen, säger Sanna Gerhardsson, marknadskoordinator på Skövde City.

Sanna säger att hon är helt rörd efter tisdagens succé.

– Jag har aldrig varit med om maken till uppslutning. Kärleken som kom till alla, man kramade sina vänner och kollegor. Det var en folkfest som gick rakt in i hjärtat.

– Jag är fantastiskt glad att vi gör detta, att alla hjälps åt. Polismyndigheten, kommunen, krogarna. Alla har gått samman och det tyder på att samarbete är det bästa.

Avspark sker klockan 16.00 på lördag.

Relaterat: Bildextra: Här går Skövde loss i VM-febern – se alla 51 bilder från folkfesten
Relaterat: Fotbollsfeber på torget