Det skulle innebära en ny status för Tidaholm som boende- och besökskommun. Det är stort. Det skulle påverka värdet på våra hus och vår mark, vår identitet och vår besöksnäring. Tio kommuner ingår i det tänkta området. Nio kommuner har tackat ja. Tidaholm med sina fyra platåberg har tackat nej. Inträdesbiljetten på 20 000 kr var för dyr tyckte en då enig kultur- och fritidsnämnd.

Inställningen verkade ändras under kvällen. Lokalen i Sparbanken var fylld till sista plats. Många boende, markägare, förtroendevalda och kunniga, historieintresserade kommuninvånare fanns där. Vi såg alla vad ett kommunalt engagemang här skulle betyda för landsbygdsutveckling och besöksnäring. Vilket lyft för byalag, hembygds- och samhällsföreningar i platåbergens närhet.

Socialdemokratins företrädare kunde tyvärr räknas på ena handens lillfinger. Tack vare en motion från Miljöpartiet som också undertecknats av samtliga borgerliga partier kommer frågan att få ny politisk behandling. Moderaterna tycker att det här är en fråga som är alldeles för stor för kortsiktigt politiskt prestigetänkande.

Så gräv inte skyttegravar. Håll inte ställningar till varje pris. Tänk till. Tänk ursprung. Tänk stolthet. Tänk framtid.

Moderaterna i Tidaholm

Relaterat: Ann hoppas kommunen ändrar sig om Geoparken
Relaterat: Fyra experter ger sin syn på Platåbergen
Relaterat: Platåbergs-satsning i alla kommuner - utom Tidaholm
Val