Olika områden i Timmersdala kommer att beröras under olika tidsperioder. Kommunen informerar om detta på sin hemsida och genom sms till de fastighetsägare som är anslutna till kommunens sms-tjänst.

Idag, måndag, är det ett område där bland annat Billingsgatan, Kyrkvägen och Bäckvägen ingår, som berörs. Exakt vilka delar av dessa gator som berörs kan man se på en karta på kommunens hemsida. Vattnet kommer att stängas av tidvis mellan klockan åtta på morgonen och åtta på kvällen.

Skövde kommun råder boende i området att tappa upp det vatten man kan komma att behöva under tiden som vattnet är avstängt. Vattnet ska fortfarande kokas innan det används till drycker, tandborstning och sköljning av livsmedel.

Det kommunala vattnet i Timmersdala innehåller koliforma bakterier, vilka kan orsaka magsjuka. Ledningsnätet i Timmersdala spolades redan under förra veckan, med visst resultat. De luft- vattenspolningar som ska genomföras nu är en kraftigare typ av spolning. Därför måste vattnet stängas av tidvis. Skövde kommun kommer att arbeta sig igenom ledningsnätet i Timmersdala successivt.

Relaterat: Fortfarande bakterier i Timmersdala-vattnet
Relaterat: Mindre bakterier i senaste vattenprovet från Timmersdala
Relaterat: Så hanterar äldreboendet och skolan vattensituationen: ”Vi hjälps åt allihopa”
Relaterat: Nya beskedet: Vattnet i Timmersdala kan drickas okokt tidigast på fredag
Relaterat: Efter bakteriefynden i dricksvattnet – kommunen jagar orsaken
Relaterat: Dricksvatten infekterat av tarmbakterier – magsjuka kan spridas