Svar till Lars Hjertén.

VISBY 20180705
Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Vet att du har varit riksdagsman tidigare och du måste haft en viktig position eftersom Stefan Löfven ringde till dig, långt efter din pension. Sedan ville han inte lyssna på dig, skriver du...

Konstigt att han ringde då. Fantastiskt att han över huvud taget ringde till dig! Har träffat och pratat med vår statsminister, bland annat när han besökte min arbetsplats och jag upplevde att han var en väldigt god lyssnare och mycket intresserad. Detta har jag gemensamt med många som har haft kontakt med honom, både fackligt, politiskt och på arbetsplatser.

Tror nog inte att statsministern ringer till dig i år, men eftersom ni har den relationen, att han ringde och var så samtalsbenägen för fyra år sedan, så kanske du kan ringa upp honom?

Personligen kan jag säja att han och regeringen har lagat mycket av det som alliansregeringen förstörde. Man får också betänka att S har suttit i koalition och i minoritet. Majoriteten i riksdagen är borgerlig.

Relaterat: Jag väntar på ditt samtal, Stefan Löfven

Bland annat har dom "lagat" så vi har en av de mest stabila ekonomierna i Europa, vi har en god tillväxt, en stor del av statsskulden är betald, man har genomfört reformer som gynnar den gruppen som inte allianspartierna tänker så mycket på, 300 000 fler har fått jobb...och man har investerat.

Annons

Skatten för pensionärerna är sänkt och flera i min närhet har fått ca 1 000 kr mer i månaden och det är mycket pengar när man har en låg pension. Första sänkningen röstade sd och de andra borgerliga partierna nej till, annars hade skattesänkningen varit ännu större. År 2020 skulle skatteklyftan mellan pensionärer och arbetande vara utjämnad, men blir det regeringsskifte till hösten, så lär det inte bli så. Så - ja, nog har regeringen "lagat" en hel del i vårt land och jag är tacksam varje dag för att jag lever i ett så bra land, som jag gör!

Inger E

Relaterat: Insändare: Sjukvården behöver personal
Relaterat: Värsta torkåret sedan 1955 - nu krävs krafttag
Relaterat: Insändare: Hur ska era pengar göra skolan bättre ?