Dessutom skall hon vara klar med svaret innan 8 april då det skall hinna beredas barn och utbildningnämndens arbetsutskott.

Samma organisation som med pokeransikte har spelat med i politikernas rävspel kring Varola skola, skall nu snabbt ta fram denna märkliga utredning.

Eftersom vi föräldrar blivit vilseledda tidigare av de iblandade personerna har vi inte något större förtroende för tjänstemännen i denna organisation då barnperspektivet tydligt saknats i tidigare hantering av frågan.

Relaterat: Föräldrar i Varola kan få välja att låta sina barn gå på Värsås skola
Relaterat: Vill riva upp beslut att stänga Varola skola

Om nu politikerna frågat oss innan beslutet om nedläggning vad vi skulle önska för skolplacering, så hade detta sedan länge varit utklarat.

Politikerna och tjänstemännen har från början ignorerat dialogvägen för att hitta den bästa lösningen.

Det framgår även att man velat utreda detta tidigare om att Värsås skulle kunna vara ett alternativ.

Relaterat: Tungt besked för Varola - privatskola backar om att ta över
Relaterat: Raoul Wallenbergskolan tar inte över i Varola

Detta visar "Skövde-andan" från sin sämsta sida där en stark dominant person i barn och utbildningsnämden kör över alla andra åsikter och invändningar som eventuellt finns hos de övriga. På detta sätt tycker alla samma sak ovsett partitillhörighet och man gör fel från början.

Den förra 1:e vice ordföranden i barn och utbildningsnämnden var tydlig i den så kallade "medborgardialogen" där föräldrarna fick beskedet om nedläggningen att hans beslut var det bästa för våra barn. Har man den inställningen behöver man tydligen aldrig fråga någon annan än sig själv.

Annons

Detta liknar mer en omyndigförklaring av vår föräldraroll att bedöma vad som är bäst för våra egna barn.

Karl-Gertrud

Relaterat: TV: Högstadiet i Södra Ryd stänger – politikerna förklarar varför
Relaterat: Facket kräver skadestånd efter skolnedläggning