Gripandet skedde när polisen kontrollerade en bil på riksväg 49 vid Hasslum vid 19-tiden på torsdagskvällen. I bilen satt sex män, som alla greps misstänkta för inblandning i rånet. I bilen hittades ett vapen, troligen ett soft airgun. Bilen och vapnet är tagna i beslag för teknisk undersökning. Männen hördes under kvällen och släpptes vid 22-tiden.

– De har ingen koppling till rånet och är inte misstänkta längre, säger stationsbefäl och förundersökningsledaren Eva Karlsson.

– Det fanns vissa saker som stämde överens med de uppgifter vi hade initialt, men när de uppgifterna har kontrollerats noggrannare har vi inte kunnat säga att det är så.

Polisen fick larm rånet vid 17.20-tiden på torsdagskvällen. Tre män kom in i klockbutiken Pagoldhs Ur. En av dem hade en pistol som han riktade mot personalen och en kund i butiken, enligt polisen. En annan hade med en hammare som han försökte slå sönder montrar med.

– Men han lyckades inte slå sönder montrarna, de verkar vara av bra kvalitet numera, så gärningsmännen fann det för gott att sticka därifrån, säger Peter Adlersson, presstalesman på polisen i region väst.

Männen sprang mot Resecentrum i Skövde utan att få med sig något stöldgods.

Annons

– Vi vet inte om de hade någon bil som väntade eller om de fortsatte till fots, men vi har inga spår efter dem.

Polisen sökte med hundpatruller i området efter händelsen, men utan resultat.

– Någon patrull är kvar på platsen, men det rör sig väldigt mycket folk i området så det är svårt att få upp några bra spår, säger Peter Adlersson.

Ingen kom till skada vid rånet och gärningsmännen fick inte med sig något stöldgods, enligt Peter Adlersson.

Männen beskrivs vara 170-180 cm långa och alla hade mörka kläder. Mannen med pistolen hade en mörk jacka med gult på huvan. En av männen hade även en bandana över ansiktet.

– I övrigt verkar det inte som att männen har varit maskerade på något sätt och är man inte maskerad finns goda chanser att ta reda på vilka det är, säger Peter Adlersson.

Det finns övervakningsfilm från rånet som polisen har fått del av och Peter Adlersson sa att man nog skulle kunna lösa rånförsöket utredningsvägen i efterhand.

Eva Karlsson säger att man inte vet vilka de tre rånarna är, men har goda förhoppningar om att man ska kunna klara upp rånet.

– Det måste jag ha. Nu jobbar vi med en mängd avrapporteringar med vittnesuppgifter och annat som ska dokumenteras. Sedan får vi granska uppgifterna vi har för att säkra de spår som finns.