Vädret var klart och temperaturen höll sig kring sju minusgrader, men den kalla vinden gjorde att det kändes betydligt kallare.

Men kylan avskräckte inte folk från att gå fackelvandringen, som arrangerades av Friluftsfrämjandet.

– Jag tror vi tangerar vårt gamla rekord på 500 deltagare. Vi har sålt 200 facklor och alla som går har ju inte facklor, säger ordförande Per Hurri.

Han stod tillsammans med Stefan Ekroth och Agneta Ekroth vid starten. Vandringen gick runt Åsbotorpssjön och var drygt en och en halv kilometer.

Kort efter start började mörkret falla och lystes bara upp av facklornas sken. Utmed vägen kunde vandrarna bekanta sig med Skogsmulle och Fjällfina och alldeles vid slutet kunde de se gycklaren Robz Eldshow, bakom artistnamnet döljer sig Robin Johansson. Den här dagen hade han dessutom sällskap av sin kollega David Winroth.

Ordförande Per Hurri berättade att vandringen runt sjön tidigare arrangerats den andre advent, men att man i år beslutat sig för att flytta fram den.

– Vi utgick från oss själva och då kan man bara konstatera att det är mycket annat som själ tid innan jul. Så här dags på det nya året så har man hunnit med det mesta och kan ta sig tid att komma ut i skogen.

Friluftsfrämjandet kunde konstatera att det var ett bra grepp utifrån det stora intresset.