I söndags hade Skövde HF styrelsemöte och då diskuterades tränarfrågan för A-laget. Det bekräftar ordförande Anders Löfvenborg.

Enligt vad vi erfar togs där beslutet att byta ut Magnus Frisk som huvudtränare efter den här säsongen. Vad kan du säga om det?

– Ingenting. Vi håller på med den processen och kommer att skicka ut ett pressmeddelande när det är klart. Jag, sportchefen Dejan Vulevic och Magnus ska ha ett möte där vi ska titta på våra tankar om framtiden. Vi skulle ha haft det i går (tisdag), men då funkade det inte med tiden. Vi ska försöka få till det i dag (onsdag) alternativt på fredag, säger Anders Löfvenborg, ordförande i Skövde HF.

Sex raka SM-finaler

Annons

Magnus Frisk förde Skövde HF till sex raka SM-finaler åren 2005-10 och har tagit ett SM-guld med klubben, 2008. Fem av de sex senaste säsongerna har Skövde HF åkt ut i kvartsfinal.

– När det gäller nästa säsong har jag väl egentligen ingenting att säga. Jag vet att det ska vara ett möte. Jag har hört rykten, givetvis, det gör det alltid när man sitter på ett utgående kontrakt, men det är ingen som har varit tydlig att informera mig, säger Magnus Frisk.

Vad känner du själv kring framtiden?

– Jag är intresserad av en fortsättning, det finns med som ett alternativ. Jag tycker fortfarande det är kul att vara handbollstränare och känner mig motiverad, inga konstigheter med det över huvud taget.

På torsdagskvällen tar Skövde HF emot Skuru i vad som är sista matchen innan VM-uppehållet. SHF har fyra raka segrar och ligger fyra i SHE.

LÄS OCKSÅ: Flickmatchen fick avbrytas - så agerar Skövde och Skara efter händelsen