Det var i mitten av november vi kunde berätta att epoken med Magnus Frisk, 53, i Skövde HF var på väg att ta slut. Ett beslut som har väckt reaktioner. Mellan 2005 och 2010 förde han Skövde HF till sex raka SM-finaler.

Huvudpersonen själv har varit tydlig med att han vill fortsätta som tränare – och det dröjde inte länge innan han blev kontaktad av Skara HF.

Parterna har haft en dialog sedan dess och enligt våra uppgifter ska övergången nu vara klar.

Annons

– Skara HF verkar rätt offensivt och vill ju mycket, vilket är lockande, sa Magnus Frisk i torsdags efter Skövde HF:s match mot Sävehof, utan att i övrigt vilja gå in i detalj på sin handbollsframtid.

– Jag hoppas att det relativt snart blir klart. Jag vill inte vänta för länge och det vill väl inte andra heller.

Tränarjobbet i Skara innebär att han inte behöver flytta på sig utan kan bo kvar i Skövde, något han hela tiden har velat. Till vardags jobbar Frisk på handbollsgymnasiet i Skövde. Nyligen blev det klart att Olinsgymnasiet i Skara kommer att starta en handbollslinje i samarbete med Skara HF från och med hösten 2019.

Andreas slutar

I Skara HF kommer Magnus Frisk att ersätta Andreas Johansson, 32, som är inne på sin tredje säsong som lagets huvudtränare, men alltså inte får förnyat förtroende.

I höstas vann Skara HF hemma mot Skövde HF med 25–23. Just nu skiljer det bara fyra poäng mellan lagen, som båda jagar en slutspelsplats för att undvika kval nedåt. Den 21 februari är det dags för returmöte, i Arena Skövde.

Då ställs Magnus Frisk mot sin blivande arbetsgivare.

Fakta: Skara HF:s tre senaste tränare

2015-18: Andreas Johansson

2014-15: Tobias Nordendorph

2008-14: Niclas Brinkhammar