I mitten av september fick Charbel Abraham och assisterande Johan Åhnborg lämna tränarsysslan i Skövde AIK. In kom Mikael Thorvald, som tillsammans med Oskar Öst och Jens Larsson lyckades säkra nytt kontrakt i division 1.

Efter säsongen ville SAIK förlänga med Thorvald, något som han själv var positiv till – men avböjde på grund av sin situation utanför fotbollen med framför allt ett civilt arbete som tar mycket tid.

Nu verkar det som Skövde AIK har hittat ersättare.

Stefan Strind är 45 år, bor i Herrljunga och har ett förflutet i Skövde AIK. Dels som spelare på 90-talet och dels som assisterande 2013-14.

– Föreningen ligger mig varmt om hjärtat, sa Stefan Strind strax innan jul och bekräftade även då att han hade varit och träffat SAIK i tränarfrågan.

Han har den allra högsta tränarutbildningen, men tränade ingen klubb 2018 utan ägnade sig i stället åt att utbilda andra tränare.

– Nu är jag givetvis sugen på att leda ett lag igen. Jag har haft en del förfrågningar, både från den nivån och högre som hjälpreda, sa Strind.

Annons

Hans senaste klubb var Vårgårda IK som han var med och förde upp till division 3 2016. Året efter blev det en åttondeplats i tvåan innan han tackade för sig.

LÄS OCKSÅ: Skövde AIK:s tränarjakt – här är några som är aktuella

Mirza Kalijundzic.
Foto: Stefan Albertsson

"Ett bra beslut"

Mirza Kalijundzic, 29, var målvakt i Skövde AIK 2010-15. De senaste säsongerna har han varit spelande tränare i Floby IF. Han bekräftar att han har klart med en ny klubb i rollen som målvaktstränare och att det kommer bli officiellt inom kort.

– Det jag kan säga är att jag aldrig tidigare varit i kontakt med så här många klubbar inför en säsong. Det har varit mycket att välja på, både som spelare, spelande tränare eller bara tränare. Men det känns som jag har fattat ett bra beslut, säger Mirza.

Nyligen fick SAIK också klart med en viktig pusselbit i sitt lagbygge i och med att kaptenen Andreas Uusitalo förlängde sitt kontrakt.

Och på fredagen offentliggjordes värvningen av mittfältaren Mikael Mörk, som närmast kommer från division 4-spel med Ardala. Han har tidigare spelat i tvåan med Götene.

Fotnot: Vi har sökt Stefan Strind samt Skövde AIK:s klubbchef Per Åstemo.