Årets Bygge är samhällsbyggnadssektorns mest prestigefyllda pris och ska lyfta exempel på det bästa sektorn presterar i kvalitet, samarbete, ekonomi och form. Nu pågår nomineringarna och ett av de nominerade projekten är Frostalidens Lycka i Skövde, som byggts av Götenehus.

De två sjuvåningshusen var de första att byggas på Frostaliden, i det som ska bli bli Sveriges största bostadsområde med höga hus byggda med trästomme.

Första spadtaget för de två husen togs i september 2016 och vi gjorde ett reportage från byggnationen som du kan läsa här: Unik byggsatsning i Frostaliden i Skövde

Tävlingen

Varje vecka under hösten och vintern tillkännager tidningen Byggindustrin en ny nominering. Totalt nomineras 20 projekt som färdigställts under året. Därefter tar juryn vid och utser en vinnare som koras vid Årets Bygge-galan den 26 mars 2019 på Cirkus i Stockholm.

Årets Bygge arrangeras av Byggindustrin och Nordens största mötesplats för fastighets- och samhällsbyggnadssektorn, Business Arena, i samarbete med Svensk Byggtjänst. År 2018 vann Östra Länken i Luleå

Hittills nominerade till Årets Bygge 2019

1. Apoteas logistikcenter, Morgongåva

2. Frostalidens Lycka, Skövde

3. Lunds nya tingsrätt, Lund

4. Kolla Parkstads trygghetsboende, Kungsbacka

5. Kvarteret Forskningen, Stockholm

Annons

6. Renoveringen av Nationalmuseum, Stockholm

7. Biomedicum, Solna

8. Dubbelspår Strängnäs–Härad

9. Hogslätts vänboende, Tanum

10. Projekt Helios, Timrå

11. Segels torgs tätskiktsbyte, Stockholm

12. Närlunda Östra, Helsingborg

LÄS MER: Första spadtaget på Frostaliden