Sedan valdagen den 9 september har det varit ganska tyst gällande den politiska framtiden i Falköpings kommun. Å andra sidan har det inte funnits så mycket anledning till spekulationer då den sittande majoriteten, bestående av Socialdemokraterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna, stärkte sin position i samband med valet.

Innan valet hade man sammanlagt 27 mandat, nu har man 28 av de 51 som kommunfullmäktige består av. Mandaten är fördelade enligt följande: S 16 (–1), C 7 ( +1) och KD 5 ( +1).

En bra dialog

Hur man tänker jobba under den kommande mandatperioden kommer att presenteras vid en presskonferens under onsdagen, då man även tänker berätta om hur de olika posterna kommer fördelas partierna emellan.

Kommunalrådet Dan Gabrielsson (S) säger så här apropå det faktum att det blir oförändrat styre i Falköping:

– Vi tre partier, som har bildat politisk majoritet i Falköping sedan 2008, har haft en bra dialog med varandra ända sedan valnatten och det har hela tiden varit vår gemensamma ambition att få till ett fortsatt samarbete. Vi är väldigt tajta med varandra och tycker att det samarbete vi har äger en trygghet för Falköping.

Känner sig stärkt

Dan Gabrielsson klev in i rollen som kommunalråd för knappt ett år sedan, då han ersatte Conny Johansson efter dennes bortgång.

LÄS MER: Han tar över efter Conny Johansson

Annons

LÄS MER: Falköpings kommunalråd Conny Johansson död

– Det här året har varit en prövning för mig, men jag tycker att det har fungerat bra och jag känner mig väldigt stärkt. Jag känner också att vi har ett väldigt flow inom Falköpings kommun för närvarande, vilket bekräftas i flera olika sammanhang. Vi får utmärkelser, vi tar steg uppåt i olika kommunrankingar och vi möts av positiv respons från såväl enskilda medborgare som representanter för näringslivet, säger Dan.

Val