Förra sommaren drev Johannes Lindh kiosken vid badet där han gjorde succé genom att dela ut gofika till ekonomiskt utsatta barnfamiljer.

LÄS MER: Glasspengar strömmar in till behövande


Nu tvekar han om han ska driva kiosken kommande badsäsong. Det är visserligen bland det roligaste han gjort i hela sitt liv, berättar han.

– Framför allt var det en god stämning och mycket glada människor. Men det är ingen hemlighet att det är mycket jobb med att driva en kiosk med ideella krafter. En kiosk inbringar inte stora summor så det bygger på att man hjälps åt. De flesta runt omkring mig har heltidsjobb och tackar jag ja är jag bunden hela sommaren.

Glass är det som det säljs mycket av. Förra sommaren levererades glassen av en grossist som utgick från Mariestad.

– Då var det bara att åka och köpa 50 liter glass. Nu är närmaste ställe Jönköping och då blir det svårare.

En liten verksamhet som café Vristulven kan inte att köpa på sig ett gigantiskt lager med glass som man riskerar att inte bli av med ifall det blir dåligt väder.

Alla dessa faktorer har fått Johannes Lindh att tveka på om han ska driva kiosken eller inte.

– Jag får fundera på det och på hur mycket jag inte vill ha semester. I mitten av mars ska jag ha bestämt mig så att någon annan har en chans att ta över om jag fattar det beslutet.

Annons

Till vardags jobbar Johannes Lindh som fältassistent i Töreboda. Han driver också företaget Real life event som anordnar aktiviteter för ungdomar.

LÄS MER: Populära badkiosken öppnar igen