Det har pratats om det i ett par dagar. Och på måndagen blev det helt bekräftat.

Den 8-9 maj 2015 kommer STCC- och Rally X-cirkusen till Skövde Flygplats - det blir faktiskt säsongens premiärtävling.

– Det svåra med tävlingarna är att få ihop ett schema som passar men nu är det äntligen klart. Och det är faktiskt lite därför vi är här i dag, den 8-9 maj kommer det att köras STCC och Rally X här i Skövde, sa Jonas Lundin, vd för STCC, vid en presentation i Skövde Kulturhus.

Evenemanget går under benämningen "STCC Volvo Race Skövde" och det kan fortfarande utökas med en tredje dag, där är ännu inte bestämt.

Annons

– Ja, eventuellt blir det tre dagar men alldeles oavsett så är det väldigt roligt för oss att få komma till en ny destination som Skövde.

"Drömarrangemang"

Med vid presentationen fanns även Claes Bjerkne och Mats Olsson från Next Skövde och duon beskrev det hela som ett "drömarrangemang".

– Det känns väldigt roligt att äntligt kunna presentera det hela, vi har funderat och arbetat med det i över ett år. Kopplingen mellan motorer och Skövde, men även motorer och Skaraborg, är väldigt stark. Och som vi uppfattar det finns det ett stort motorintresse i regionen, sa Bjerkne innan Mats Olsson flikade in.

– Även jag vill understryka hur glada vi är över det här arrangemanget. När vi fick sätta oss ner och drömma fritt över olika arrangemang som vi ville ha i Skövde hamnade STCC väldigt, väldigt högt upp.

"Fantastikt bra"

Katarina Jonsson (M) å sin sida hoppas, likt de andra, att STCC-tävlingarna blir ett återkommande inslag.

– Mats och Claes har gjort det fantastiskt bra och nu hoppas vi att ni ska känna er väldigt omhändertagna när ni kommer hit. Till och med så omhändertagna att ni vill komma tillbaka till oss, sa Jonsson som möttes av ett instämmande nickande från Jonas Lundin.