Mannen bakom projektet och bakom ratten heter Mårten Stångberg. Han tävlar i motorsporten drifting och kommer ursprungligen från Värsås utanför Skövde.

– När man var liten så besökte man Köpstaden ganska ofta och allt sedan den lades ned 2005 så har jag haft en tanke om att köra där inne. Sen trodde man ju aldrig att det skulle bli av, berättar han.

Tack vara kontakter i ARN-racing som i sin tur har god kontakt med Skara Sommarland så blev drömprojektet trots allt av.

– Vi lyckades få tillstånd att göra en filminspelning i april. Allt sedan dess har vi redigerat och arbetat med marknadsföringsmaterial för att nå ut till så många som möjligt.

Förebilden till den film som ni släppts från Köpstaden är rally- och stuntföraren Ken Block som blivit känd bland annat för sina spektakulära filmer där han i motorsporten gymkhana driftar runt på diverse mjöliga och omöjliga platser. Men i hans fall handlar det om filmprojekt med en budget på uppemot 10 miljoner kronor.

– Det som är roligt med projektet i Köpstaden är att vi har lyckats skapa en väldigt bra video med nästan ingen budget alls, om ni tänker er att detta är gjort nästan utan någon budget alls så kan ni få en känsla för vad vi kan göra med rätt stöttning från samarbetspartners, berättar Mårten Stångberg från sitt Team Lovetap.

Efter tre intensiva inspelningsdagar på plats där varje scen planerades allt eftersom man tog sig fram genom lokalerna så var det dags att börja redigera.

Annons

– Det är mycket jobb som ligger bakom filmen. Joakim Tagesson på Digifi Media har lagt över 500 timmar på redigering och ljussättning, medan jag har lagt över 300 timmar på att skriva alla texter och pressreleaser och haft kontakt med sponsorer.

Varför lägger man då så mycket tid på en film som denna?

– Förhoppningen är att filmen ska spridas och att den ska ses av så många människor det går så att vi kan få möjligheten att göra fler liknande projekt med uppbackning av sponsorer och samarbetspartners. Vårt mål är att kunna leva på motorsporten i framtiden.

Har du något drömprojekt?

– Självklart vore det roligt att kunna få tillstånd att stänga av sektioner i vissa städer som Ken Block gjort. Den här filmen en hyllning till honom och sporten Gymkhana som han har skapat. I filmen ser man en mer teknisk körning som liknar hans sport gymkhana mer än vår sport som är drifting. Så nästa film från oss kan innebära ett annat upplägg på körningen men förhoppningsvis på en lika unik och udda plats som Köpstaden.

Bakom filmen som nu gör succé på Youtube står Mårten Stångberg själv, Skara Sommarland, Team Lovetap, Digifi Media, ARN-racing, Nuke performance, TH Pettersson, J.Edin Customs och ECarlsson steeldesign.

Läs också: