Väg 49 mellan Skara och Skövde ska byggas om, bland annat för att öka trafiksäkerheten i den olycksdrabbade sträckan Axvall-Varnhem och avfarten vid Varnhem.

Förra året hade Trafikverket kommit så långt att det fanns ett förslag, men det skrotades när det visade sig att ombyggnaden av Varnhemskorsningen hotade fornlämningar i området.

Nu har ett nytt förslag tagits fram. Här kan du se filmen som visar hur det ska se ut.

På tisdag kväll presenteras förslaget vid ett samrådsmöte i Varnhemsgården. Representanter från Trafikverket finns då plats för berättar hur man tänkt och svara på frågor.

Det finns också ritningar över vägen att se. De visar bland annat hur av- och påfartsramperna vid Varnhem flyttats österut.

– Vi har försökt ta större hänsyn till kulturmiljölandskapet och har ändrat rampernas utformning, berättar Anton Djurberg, projektingenjör vid Trafikverket, till Skaraborgs Läns Tidning.

LÄS HELA PREMIUMARTIKELN HÄR: Här är nya lösningen för väg 49

Så här vill Trafikverket bygga om korsningen vid Varnhem. Väg 49 sänks, så att korsningen blir planfri och en bro tar trafiken norr mot Öglunda och söder mot Broddetorp över. Av- och påfartsramperna har flyttats västerut.