Mat från hela regionen med mycket fokus på vegetariskt men även fågel, kött och fisk. Du plockar maten från buffé och betalar sedan per hekto.

– Kanonbra mat, tyckte gästen Kjell-Åke Johansson, som jobbar i det nya Regionens hus.

Till Restaurang Mode går anställda i Regionens hus och äter, men det är även öppet för allmänheten. Några som hittat dit var Johan Alnesten, Cilla Lind och Urban Åsberg.

– Väldigt god och vällagad husmanskost. Fantastiska smaker, sa Johan Alnesten, som gillade att höstens råvaror användes i buffén.

Variationen och att mycket närodlat använts uppskattades också.

Se i filmen personerna bakom restaurangen berätta om vad de erbjuder idag – och hur de hyllar Modegrillen, som fanns på platsen innan det fick ge plats åt Regionens hus.

Det här kan du äta på nya restaurangen

Så här ser lunchbuffén ut första veckan:

Måndag

Lins- & blomkålsgryta

Långk..

Det här kan du äta på nya restaurangen

Så här ser lunchbuffén ut första veckan:

Måndag

Lins- & blomkålsgryta

Långkok på högrev | Rödvin I Lök I Svamp I Sidfläsk I Potatispuré

Stekt sej | Betor | Brynt smör | Pepparrot I Rostade vita rotfrukter

Tisdag

Bakad spetskål | Rostade champinjoner I Palsternackspuré

Lammfärsjärpar | Timjangräddsås | Gelé I Stråpotatis

Halstrad- & lättrimmad lax | Dillkräm I Rostad broccoli

Onsdag

Rosmarinbakad rotselleri | Krämig matvete

Kalv | Dill | Morot

Vitvinsbakad flundra | Blåmusslor I Dillkokt potatis

Torsdag

Savoykålsdolmar | Lingon I Rotfruktsstomp

Havets Wallenbergare | Fänkålscrudité I Potatispuré

Herrgårdsstek | Äppelkompott I Kokt potatis

Fredag

Örtkryddade bönbiffar | Salsa I Rostade rotfrukter

Karré | Äppelgräddsås | Kål | Svamp I Råstekt potatis

Fisk- & skaldjursgryta | Aioli på rapsolja från Skeby I kokt potatis

”Modes halva special”

Hela veckan – Kryddig korv från Lilla Spännefalla | Senapskräm | krispig lök | Husets ketchup | Potatispuré

Annons

Mat