Den återkommande tipspromenaden i Jäla kommer att besökas av svenskamerikanen Walter E Beck den 12 juni.

Walter E Beck blev känd när han kom på delad andraplats i förra årets version av Allt för Sverige. I programmet får amerikaner med svenska rötter tävlar om att träffa sina svenska släktingar. Det visade sig att Walter E Beck hade sina rötter i Skaraborg, närmare bestämt i trakterna kring Jäla och Grolanda. Andraplatsen i tävlingen innebar att han blev tvungen att åka hem utan att träffa sina svenska släktingar. Nu tar han dock med sig sin fru Lorrie och deras två söner Matthew och Hayden till Falköping för att äntligen möta dem.

Erling Nyman bor sedan två år tillbaka i Jäla och är fjärdekusin, alltså brylling, med Walter E Beck. Under besöket bor Walter E Beck och familjen hemma hos honom. Han planerar att visa olika platser som varit betydelsefulla för Walter E Becks släkt. De ska bland annat besöka Grönehögen, där Walter E Becks förfäder bodde, och Åsle tå. Erling Nyman har pratat över Skype med sin fjärdekusin och ser fram emot att träffa honom i verkliga livet. Han berättar att de boende i Jäla är spända inför besöket.
- Det är många som har sett programmet, så visst är förväntningarna höga. Han verkar vara trevlig, både social och lättsam.

Under besöket på Jäla bygdegård kommer Walter E Beck bland annat berätta om sitt deltagande i programmet och sitt arbete inom den amerikanska flottan. Tipspromenaden som Erling Nyman gör tillsammans med sin fru Ulla-Stina kommer att ha USA-tema.  Walter E Becks söner Matthew och Hayden får öva sin svenska genom att vara ledare för tipspromenaden.
Det långväga besöket från Amerika välkomnar inte bara släktingar, utan alla som är nyfikna och intresserade. Walter E Beck skriver på sin offentliga Facebook-sida: "Jag ser fram emot en stor familjesammankomst med mina släktingar som jag nästan fick chansen att möta förra året... det var så nära".

JULIA JUHLIN KARLSSON

Allt för Sverige

Walter E Beck. Kom på andraplats i programmet Allt för Sverige som sänds på SVT. Vinnaren var Anna..

Allt för Sverige

Walter E Beck. Kom på andraplats i programmet Allt för Sverige som sänds på SVT. Vinnaren var Anna Brita Mohr. Rötter. Genom att tävla får svenskamerikanerna chansen att hitta sina svenska rötter. Vinnaren får en träff med sina nyfunna släktingar. I höst. En ny säsong av programmet börjar sändas i höst i SVT.