I lördags var det premiär för Teaterbovens revyföreställning #Fortsättningföljer?! på Stadsteatern. Med tre nya aktörer är en generationsväxling på scenen fullbordad.

Anders Stenholm är en av nykomlingarna. Han sjunger vansinnigt bra. På den svåra Chess-melodin Vem ser ett barn gör han en försmådd och bortglömd cittaslow-snigel så Peter Jöback-nära att publiken jublade när sluttonen klingade ut.

Annons

Ingen i ensemblen gör bort sig i sången. Starka koreograferade musiknummer avlöser varandra, ackompanjerade av de tajta och skickliga musikerna Joakim Kanon, Jimmy Laakso, Andreas Larsson och Mattias Jarlhed. Bandet gör dessutom ett eget nummer, där krigiska ryssar pacificeras med regnbågsmetoden. En av kvällens toppar.

Skövdeeimporten Erik Lund, nykomling även han, är stabil och har tajming i repliken. Hans knarriga vaktmästare binder ihop föreställningen.

Kolla den, köpmän

Det finns fler riktigt bra nummer. När Sofia Persson som Malta-Johanna nästan kidnappas av göteborgarnas Poseidon slutar det i en hyllning till stadens handel, så lokalpatriotisk att köpmännen i stan borde överväga sponsring. Brassförbud, med Claes Hagman, Sofia Persson och Michael Bruto, är smart och bra framfört. I Kaos i parlamentet speglas rikspolitiken taktfast och roligt. Mattias Jarlheds, Tomas Edwass och Claes Hagmans sprittörstande rock-tanter är helt enkelt lokalrevy.

Ibland räcker texten inte riktigt. Men ensemblen satsar energi och talang och får sammantaget ut en bra och underhållande föreställning. Det här gänget kan fortsätta utveckla revy i Falköping. Fortsättning följer säkert.

Stefan "Stizze" Larssons ljussättning och scenografi håller hög nivå. Emil Eklund vid mixerbordet hanterar även de starka musikpartierna så texten går fram. Det är bra gjort.